Pratik Bilgiler

Zor ve çıkmayan lekelerden kurtulmak için öneriler

1. ETİKET İZLERİNDEN KURTULMAK
Yapışmış etiketleri üstlerine biraz yağ sürerek kolayca çıkartabilirsiniz. Bir başka yöntem ise fön makinesini etikete tutmak. Sıcak hava etiketin kolay çıkmasını sağlar.

2. FİNCAN LEKELERİNİ ÇIKARMAK İÇİN

Kahve ve çay lekesi oluşmuş fincanlarınızı, limon veya portakal kabuğuna az miktarda tuz döktükten sonra silerek temizleyebilirsiniz.

3. FIRIN TEMİZLİĞİ İÇİN

Fırının içini temizlemek için, içine geceden sıcak su ve amonyak dolu bir kap koyun. Sabah kapağını bir süre açık tutun, sonra süngerle silin.


4. ÜTÜ NASIL TEMİZLENMELİ?

Ütünüzün altı kirlendiyse, bir parça pamuğu sirkeye batırın; yavaş yavaş ovun. Kirden eser kalmadığını göreceksiniz. Ayrıca ütü sıcakken, altını bir iki damla zeytinyağı damlatılmış nemli bir bezle silerseniz, göz kamaştıracak bir temizlik elde edersiniz.

5. KAHVE LEKESİ NASIL ÇIKAR

Üzerinize veya halıya kahve döküldüyse, lekeyi soğuk suyla ıslattıktan sonra hemen birkaç damla gliserin ile çitileyin.

6.HALIDAKİ SİGARA LEKESİ
Halıdaki sigara lekesini çıkarmanın en etkili yolu, lekenin oluştuğu yeri zımpara kağıdı ile yuvarlak hareketlerle silmektir. Daha sonra varsa halı yıkamada kullanılan bir deterjanla da ikinci silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.



7. ŞİŞE YAĞINI ÇIKARMAK…

Yağlı şişeleri yağdan arındırmak için önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak çalkalayın. Beş dakika kadar salladığınız şişenin içine bu sefer içine kahve telvesi ilave edin. Bir süre bu şekilde salladığınız şişenin kısa bir süre sonra yağlardan tamamen arındığını göreceksiniz.

8. ELDEKİ CEVİZ LEKESİ

Ellerinizi önce 1-2 dakika sirkeye batırılmış bir pamukla sonra da soğuk suyla temizleyin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Ceviz lekesi tamamen çıkacaktır.

9.TENCERE YANIĞI NASIL TEMİZLENİR?
Yanan tencere can sıkıcı olabilir. Ancak nasıl temizleyeceğinizi bilirseniz, bu o kadar canınızı sıkan bir soruna dönüşmez. Bunun için tavsiyelerimize kulak verin. Öncelikle yanan tencereyi su ile doldurun. İçine bir miktar bulaşık deterjanı ekleyip kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha tutup ocaktan alın. Tencereyi içindeki suyla birlikte bir saat kadar bekletin. Daha sonra bir sünger yardımıyla silerek tüm kalıntılardan arındırabilirsiniz.

Terazi Burcunun olumlu ve olumsuz özellikleri nelerdir?

Önceki makale

Açlık krizlerini doğru yönetmeyi öğrenin

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz