BeslenmeSağlıklı Beslenme

Vücuttaki ödemi dışarı atmaya yardımcı zerdeçal çayı

Zerdeçal Nedir?

Zencefilgiller familyasına ait otsu bir bitki olan zerdeçalın anavatanı Hindistan’dır. Asya ve Afrika kıtalarının çeşitli yerlerinde rahatlıkla yetiştirilmektedir.

Altın rengiyle bilinen zerdeçal; Asya mutfağında köri tozu olarak yemeklerde sıkça kullanılmaktadır. Bugün zerdeçal; mide ekşimesi, mide ülseri, safra taşı, iltihaplanma ve antioksidan yapısı nedeniyle gençleşme alanında kullanılmaktadır.

Zerdeçal Çayının Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal çayı, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği olan lezzetli bir içecektir. Bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemini ve kalp sağlığını destekler, kansere ve Alzheimer’a karşı korur.

Bir çok büyük sağlık sorunlarının sebebi olarak toksinler görülmektedir. Zerdeçal vücuttaki istenmeyen toksinleri hedef almakta ve onları dışarı atmak için vücut sistemine yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak zerdeçal çay tüketmek vücut sistemini temizlemeye etki sağlar.

Zerdeçal çayının bütün bu faydalarının kaynağı, zerdeçalın aktif bileşeni kurkumin maddesidir. Zerdeçal çayı, toz ya da taze zerdeçal kullanılarak yapılabilir, soğuk ya da sıcak tüketilebilir. Her gün 1 fincan içebilirsiniz, ancak eğer kronik hastalığınız varsa önce doktorunuza danışmanız daha güvenli olabilir.

Zerdeçal; akne lekeleri, siyah nokta ve yaşlılık lekelerinin iyileşmesine yardımcı olur. Kurkuminin sahip olduğu antioksidan nitelikler kuru cilt sıkıntısı çeken kişilere yumuşak ve elastik bir görünüm sağlar.

Ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların azaltılmasında da takviye olarak rahatlıkla kullanılabilir. Bu nedenle zerdeçalı yemeklerde kullanmanın dışında çayını da yaparak diyet programına eklemek oldukça faydalı bir durum olacaktır.

Vücuttaki ödemi, iltihabı ve zehri dışarı atmaya yardımcı olur.

 

  • Kanseri önlemeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Alzheimer’a karşı koruyucudur.
  • Artrit semptomlarını hafifletir.
  • Kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur.
  • Sindirim sistemini destekler.
  • Bağışıklık sistemini. güçlendirir.

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

  • Toz Zerdeçal
  • Toz Zencefil
  • Limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı Bal
  • 1 su bardağı su

1 cezveye 1 su bardağı su eklendikten sonra içerisine 1 silme tatlı kaşığı toz zerdeçal eklenir. 15 dk kaynatılır ve daha sonra süzülür. Ilıması için 5 dk beklenir.Ilıyınca bal, limon ve çay kaşığının ucuyla zencefil eklenerek tüketilir.

Zerdeçal Çayı Zayıflatır mı?

Zerdeçal çayı, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca yağ dokusu büyümesini baskılayabilir ve hazmı kolaylaştırır. Zerdeçal çayının kilo vermeyi kolaylaştırdığını gösteren pek çok araştırma vardır ancak kesin kanıt henüz yoktur.

Zayıflamak ve yağ yakımını hızlandırmak için Göbek eriten ve yağ yakan içecek tarifi yazımıza göz atabilirsiniz

Hasta olacağınızı hissediyorsanız işte yapmanız gerekenler

Önceki makale

Evde nasıl bir cilt bakım rutini oluşturmalısın?

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz