Saç ve Cilt BakımıSağlık

Saçlarımız neden dökülür, saç dökülmesine ne sebep olur?

Sağlıklı insanda hergün yaklaşık 20 saç teli dökülür. Kandaki toksin miktarı fazlaysa, zamanla saç soğancıklarını zehirleyerek kurutur ve aşırı saç dökülmesine sebep olur. Bu durum deterjan gibi kimyasalları kullanan kadınlarda daha sık görülür.

Yeni dökülmeye başlayan saçları kurtarmak mümkündür. Fakat uzun süreli kellikten sonra saçın çıkmasını beklemek kuruyan ağaçtan meyve beklemek gibidir.

Kimyasal madde üreten fabrikalar yakın yerde ikamet etmek, trafiğin yoğun olduğu yerlerde yaşamak, bilgisayarda çok çalışmak, mikrodalga fırınlar, içeriği doğal olmayan tüm temizlik malzemeleri, kortizon ve doğum kontrol hapları gibi sentetik hormonlar, antibiyotikler, antiromatizmal, antidepresan ve diğer tıbbi ilaçlar, kimyasal saç boyaları ve şampuanlar saç dökülmesine sebep olabilir. Şampuanlar östrojen hormonunu taklit eden kimyasallar, aromalar ve eriticiler içerdiği için saçlar arasında normal olarak yaşayan saçların bakımıyla görevli mikroorganizmaları yok eder, saçın kirlenmesine ve dökülmesine sebep olur.

 Öneriler

Hadis-i Şerif’te: “Saçlarınızın üzerinizde hakkı vardır. Onları tarayın ve yağlayın” buyuruluyor.

• Hz.Ali (r.a.) ” Tarak kullanmaya bakın. Tarak gamı, vebayı ve fakirliği giderir, gözleri
kuvvetlendirir” diyor.

• Saçları taramaya kafanın ortasından başlanır önce sağ, sonra da sol tarafa geçilir. Tahta veya kemik tarak gibi doğal bir maddeden olmalı saçlarda oluşacak olan elektriklenmeyi önlemelidir.

• Beslenme düzeltilmeli, karaciğer ve kan temizlemesi yapılmalıdır. Haftada birgün açlık orucu tutulmalıdır.

• Dönüşümlü olarak anason, biberiye ve ısırgan otu çayı içmek, çiğ dolma biber, salatalık, soğan, sarımsak, maydonoz, tere ve dereotu yemek saçları ve saç köklerini kuvvetlendirir.

• Tercihen tarama hacamat yaptırılır ve 5 ay sonra tekrarlanır.

• Her ilkbahar ve sonbaharda kulakların arkasına, boyuna ve saç açıklıklarına sülük koymak saç dökülmesini mucizeyi bir şekilde durdurur.

• Günde 1 defa veya haftada 3 defa ince öğütülmüş çöreotu ile zeytinyağı karıştırarak kafa derisine masaj yaparak sürülürse ve şampuan yerine, yumurta sarısı, yoğurt suyu, yağsız yoğurt veya ıslatılmış kepekli ekmek kalıntısı kullanılırsa beyaz saçlar siyahlaşır.

Saç dökülmesini durduran, saçların sıklaşmasını ve uzamasını sağlayan kuvvetli ilaçlar

• Ceviz kabuğu fırında iyice kavrulur, öğütülür, zeytinyağı ve 1-3 damla gül yağı ile karıştırılarak kafa derisine sürülür.

• Ezilmiş ısırgan otunu ve suyunu, sirkeyle karıştırıp kafa derisine sürmek hem sedefi hem de köpeği yok etmektedir. Saç derisinde ki mevcut yaraları kapatır, saçları güçlendirir, parlatır ve sıklaştırır.

• Keten tohumu iyice kavurularak öğütülür. Keten yağı , zeytinyağı ve susam yağı ile karıştırılarak kafa derisine sürülür.

Yukarıda verilen tüm öneriler Aidin Salih ‘Gerçek Tıp’ adlı kitaptan alınmıştır.

Bunların dışında saç bakımı ve saçlarınızın hızlı uzaması konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak için yazımıza  Saç bakımı ve saçları hızlı uzatma konusunda bilmemiz gerekenler? göz atabilirsiniz.

SAÇLARINIZA EN KISA SÜREDE TEKRAR KAVUŞMANIZ TEMENNİSİYLE..

Detoks nedir, nasıl yapılır?Kimler detoks yapmalıdır?

Önceki makale

Türkiye’de ucuz tatilin adresleri nerelerdir?

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz