Pratik Bilgiler

Meyve ve sebzeleri alınca buzdolabına nasıl koymalıyız

Gıdalardaki bakterilerden ve virüslerden korkmamız yersizdir çünkü uzun süre gıdalar üzerinde barınamazlar ve zaten kültürümüz gereği bu ürünleri yıkamadan tüketmeyiz.

Gıdalarla ilgili en çok yaşadığımız problem küf oluşumudur.Nemli kalan besinler hızla çürüme fazına geçer ve en tehlikelisi gözle göremediğimiz küflerin oluşmasına neden olur.

Gözle görebileceğimiz boyuta gelene kadar toksinleri vücuda almış oluruz ve bu küf zerreleri tek bir gıdanın üzerinde durmazlar.Bu nedenle sebze ve meyveleri yıkayıp koymak uzmanlar tarafından önerilmez.

Yine de pratik olması için yeşillikleri yıkayarak saklıyor olabilirsiniz, burada en önemlisi yıkayıp tam anlamıyla kuruttuktan sonra uygun bir kaba koyup kaldırmak ve çok uzun süre geçmeden tüketmek gerekir.

  1. Meyve ve sebzeleri yıkayıp buzdolabına yerleştirmek fazla nemlenmesine neden olur. Bu da gıdaların hızlı bir şekilde bozulmasına ve sonuçta gıda israfına neden olur.
  2. Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce yıkamak en doğru saklama biçimidir.
  3. Aynı nedenle üzerine fazla su atılmış tezgahlardan meyve-sebze almamak gerekir.
  4. Bazı sebzeler fazla topraklı olabilir (mantar, kereviz gibi..) bu durumda kuru fırça ile temizlemek veya kese kağıdına koyarak saklamak daha rahat olacaktır.
  5. Pratik olması için yine de yıkayıp koymak istediğiniz meyve-sebzeler varsa karbonatlı su, ardından sirkeli suda yıkayarak temizleyin.
  6. Ardından salata kurutucusu ile meyve-sebzeleri kurutun.
  7. Aldığımız yeşillikleri daha uzun süre saklamayı öğrenmek için yazımıza Yeşillikler buzdolabında uzun süre bozulmadan nasıl saklanır?  göz atabilirsiniz.

Beslenmemizi nasıl düzenleriz, sağlıklı beslenme nedir

Önceki makale

Neden her sabah aç karnına zeytinyağı içmeliyiz?

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz