Pratik Bilgiler

Gıdaları buzdolabında ne kadar süre saklamalıyız?

Aldığımız besinleri çoğumuz buzdolabının veya kilerin herhangi bir yerine ratgele yerleştiriyoruz. Ancak uzmanlar besinlerin nasıl, nerede ve ne kadar süreli olarak saklandığının çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Besinlerin, buzdolabında saklama sürelerinin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?

 

Limon nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 2-4 hafta, buzdolabında 1-2 ay, dondurucuda 3-4 ay boyunca.

Muz nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 2-7 gün, buzdolabında 5-7 gün, dondurucuda 2-3 ay boyunca.

Brokoli nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir:Tezgahta 2 gün, buzdolabında 7-14 gün, dondurucuda 8-12 ay boyunca.

Bezelye nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 gün, buzdolabında 1 hafta, dondurucuda 8-12 ay boyunca.

Patates nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 ay, buzdolabında 3-4 ay, dondurucuda tavsiye edilmez.

Tavuk nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 2 saat, buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 1 sene boyunca.

Kırmızı et nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 2 saat, buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 6-8 ay boyunca.

Balık nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 2 saat, buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 6-9 ay boyunca.

Ev yapımı et suları nasıl saklanır, ne kadar süre muhafaza edilebilir: Tezgahta 1 saat, buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 9-10 ay boyunca.

Market ya da pazardan aldığımız meyve ve sebzeleri buzdolabında daha uzun süre nasıl saklayacağınızı öğrenmek için Meyve ve sebzeleri alınca buzdolabına nasıl koymalıyız? yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

 

Yeşil elma detoksu; 3 günde zayıflayın

Önceki makale

Aralıklı oruç nasıl yapılır, 7 günlük diyet listesi

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz