Yaşam

Evinizin tüm havasını değiştirecek basit öneriler

Hava sıcaklıkları yavaştan düşmeye başladı. Artık tatil sezonunu da kapattık.

Sonbaharın yaklaşması sadece kendimiz için değişiklikler yapacağımız anlamına gelmiyor! Kendimizi nasıl farklı mevsimlere hazırlıyorsak bunu evimize de yapacağız. Yazın rengarenk hale getirdiğimiz, her bir yanını açtığımız evimizi biraz derleyip toparlayacağız.Peki bunları fazla masraf yapmadan nasıl yapacağız? İşte size birkaç öneri!

1-Duvar Renklerini Değiştirin

Duvarların bir dekorasyonu değiştirmedeki etkisini hepiniz biliyorsunuz. Bu yüzden, mevsimsel değişiklikleri en net gösterebileceğiniz alanlardan biri olan duvarları es geçmemeliyiz.

Evinizin en az bir duvarında mobilyalarınızı ön plana çıkaracak renk tonlarına yer verdiğinizde bütün ortamın enerjisinin  değiştiğini göreceksiniz.Denemek için belki de ihtiyacınız olan küf yeşili bir  duvar boyasıdır:)

              

2- Mevsime Uygun Renk Tercihleri Yapın

Yaz ya da ilkbahar mevsiminde evlerde kendini gösteren mavinin açık tonları, yeşilin en hafif esintileri ve sayısız pastel ton, sonbahar gelince biraz daha içimizi ısıtacak renklere ihtiyaç duyarız.

Mesela sonbaharın en sevdiği renk tonları turuncu, kahverengi ve yeşilin biraz daha koyu dokunuşlarından oluşuyor. Bu yüzden dekorunuzu sonbahara hazırlarken ilk olarak, bu renkleri bir şekilde dekorunuza katmaya çalışın.Bunlar için akla gelen ilk öneriler kırlent kılıfları, koltuk şalları  ya da birkaç aksesuarla evinizi mevsim renklerine göre hareketlendirebilirsiniz.

     

  

3-Duvarlar Boş Kalmasın

Evinizin en sevdiğiniz köşelerine en beğendiğiniz tabloları asarak tüm ambiyansı değiştirebilirsiniz.Salon için büyük tablolar seçmek duvarınızı dolu gösterecek ve aynı zamanda salon içinde profesyonel bir dekorasyon yapmanızı sağlayacaktır.

  

Oturma odası için kullanacağınız resim tablosu çerçevelerinin renkleri de dekorasyon renkleri ile uyumlu olmalıdır. Oturma odası ve salon için tablo seçimi yaparken zevkinize göre olmasının yanı sıra salonun diğer mobilyaları ile uyumlu olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Salon için büyük tablolar seçtiğinizde tablo ölçülerinin mobilyalar ile uyumlu ve orantılı olması göz kamaştırıcı dekorasyonlar yapmanızı sağlayacaktır.

  

4- Ortamın Olmazsa Olmazı  Mumlar

Mum ile evlerinizin her köşesinde farklı dekorasyonlar yapabilir, istediğiniz loş ortamı yaratabilirsiniz. Yerlerde, ünitelerinde, sehpaların üzerinde, koridorlar ya da antrede, banyoda, mutfakta veya yatak odasında, mumlarla hem şık hem de romantik bir ortam yaratabilirsiniz.

Dekorasyon için istediğiniz boyutta, istediğiniz şekilde mumları, ayrı ayrı ya da birlikte dekore edebilirsiniz. Mumlar ürün çeşitliliği konusunda çok geniş bir yelpazeye sahipken aynı zamanda da uygun bir aksesuar olması cezbedici bir özellikte olmasını sağlıyor.

Demir eksikliğine iyi gelen besinler nelerdir

Önceki makale

Bağışıklığı güçlendiren içinizi ısıtacak çay tarifleri

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz