Sağlık

Ay takvimine göre Mayıs ayı Kaş Bakımı 2022

Kaş küsmesi Nedir?

Erkeklerde neredeyse hiç görülmeyen kadınlar arasında ise oldukça yaygın olan bir durumdur neredeyse iki kadından birinde az veya çok karşımıza çıkmaktadır. Kaşın bir kısmının dökülüp geri çıkmamasıdır.

Genellikle nedeni bulunamaz. Sık görülen sebeplerden biri yanlış alımdır, yani alım yapılırken yanlışlıkla alınmaması gerekenler de alınır ve kökünden çekildiği için canlı kısım zarar görebilir. Bir tek bununla izah etmek mümkün değildir çünkü alınmayan bölgelerde de olabilmektedir. Bir diğer şüphelenilen durum dövme yani kalıcı kontürdür.

Kalıcı kontürde kullanılan boya (pigment) ve iğnenin köke yaptığı darbe köke zarar verebilir. Burada kişiyi ikna etmek için “kök boya, doğal boya” gibi yakıştırmalar olsa da gerçek değildir hepsi aynı derecede zarar verebilir. Bunun dışında çekiştirme tiki, stres gibi faktörler de sayılabilir. Tabi ki bunların hepsi tahmindir ve net sebep ortaya konamaz. Kansızlık, guatr, katı diyet uygulamaları suçlansa da bunlar çok etkili değildir.

Kaş küsmesi durumunun düzeltilmesi için öncelikle kaş alım günlerinizi ay takvimine göre uygun günlerde almaya başlayarak düzenlemelisiniz. İstediğiniz sonucu alana kadar bu günlerin dışında kaş almamanız gerekir.Eğer ayda sadece bir kez kaş alabiliyorsanız tercihiniz aslan günlerinden yana olabilir. İki kez kaş almaya ihtiyaç duyuyorsanız hem koç hem aslan günlerini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Bu takvimi kullanırken aynı zamanda uyguladığınız yağ ve bitkisel yöntemlerle bakım yapmak tedavi sürecini hızlandırıp çok daha etkili sonuçlar almayı sağlar.

Mayıs Ayı Aslan Günleri :

07 Mayıs 2022 2022 20.20’den 09 Mayıs 2022 02.30’a kadar olan zaman dilimi yeniden kaş çıkarmak ya da kaşları gürleştirmek için tercih edeceğimiz zaman olmalıdır.

Mayıs Ayı Koç Günleri :

25 Mayıs 2022 20.30’dan 26 Mayıs 2022 19.00’a kadar olan zaman dilimi yeniden kaş çıkarmak ya da kaşları gürleştirmek için tercih edeceğimiz zaman olmalıdır.

Ay takvimine göre Mayıs ayı 2022 epilasyon günleri

Önceki makale

Ödem atıcı ve kilo vermeye yardımcı yeşil elma detoksu

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz