GeziYaşam

Türkiye’de ucuz tatilin adresleri nerelerdir?

Ülkemizde yaz aylarında özellikle güney sahillerinde pek çok yer hem pahalı hem de kalabalık olduğu için eski cazibesini yitirmiş durumda. Bunun yerine daha az bilinen yerleri keşfe çıkarak hem daha sakin hem de daha uygun fiyatlı bir tatil yapabilirsiniz.
Denize girmek isteyenlere: Ayazma / Bozcaada
Bozcaada’da deniz keyfi yapabileceğiniz çok sayıda koy var. Ancak en ünlüsü adanın arka kısmındaki Ayazma Plajı.
Altın rengi kumu ve turkuaz rengi deniziyle burası en çok tercih edilen yerlerden biri oluyor. Bu bölgede plaj işletmeleri de bulunuyor. Akşamları ise güneş batırmak için harika bir yer.
Ruhu dinlendiren kasaba: İnebolu / Kastamonu
Doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun korunduğu nadir yerlerden… Dar sokaklı yollarında dolaşırken başka bir dünyadaymışsınız gibi gelecek.
Eşsiz manzaralara sahip tepelerinde doğa yürüyüşleriyle huzurun ve sakinliğin keyfini çıkaracaksınız. Yöresel ve organik birçok ürünü bulabileceğiniz halk pazarlarına mutlaka uğramadan dönmeyin. Denizin tadını çıkarmak için de güzel bir adres.
Köy hayatı isteyenlere: Babakale / Çanakkale
Asya kıtasının batıdaki en uç noktası olan Babakale Köyü, Çanakkale’ye bağlı. Tarihi açıdan oldukça zengin olan bu köy Osmanlın’ın son kalesine de sahip.
Karadeniz’in tarihi kenti: Amasra / Bartın
Karadeniz’in antik çağlardan günümüze uzanan tarihi kenti Amasra, yeşil doğası, mavilikleri ve huzurlu atmosferiyle sıcak bir liman kenti. Fatih Sultan Mehmet’in ilk gördüğünde “Lala, Lala, Çeşm-i Cihan (Dünyanın Gözü) bu mu ola?” diyerek hayran olduğu Amasra, patika yolları, tarih kokan sokakları ve mağaralarıyla turizmin gözde kentlerinden.
Tatilcilerin sakin köyü: Selimiye / Muğla
Muğla’nın Datça ilçesinde Hisarönü Körfezi’nde yer alan Selimiye Köyü, huzuru, doğayı, yeşil ve mavinin farklı tonlarını arayanların son yıllardaki parlayan yıldızı.
Tatil planlarınız arasında Kapadokya’da varsa  Kapadokya gezilecek yerler nereler?yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Saçlarımız neden dökülür, saç dökülmesine ne sebep olur?

Önceki makale

Boğa Burcunun olumlu ve olumsuz özellikleri nelerdir?

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz