Pratik Bilgiler

Yeşillikler buzdolabında bozulmadan uzun süre nasıl saklanır

  • 1. Adım: Yeşillikleri Yıkamak

Yeşillikleri taze taze saklamak ve topraklarından arındırmak için ilk yapmanız gereken bol suyla yıkamak. Yıkadığınız yeşillikleri bir kaseye alın. Kaseye soğuk su ve 1-2 adet buz ekleyerek yeşillikleri bu suda 5 dakika kadar bekletin.

  • 2. Adım: Kurutmak

Yeşilliklerin tazeliğini korumak için yıkadıktan sonra hiç su damlası kalmayana kadar kurutmanız gerekir. Mümkünse sebze kurutucudan geçirerek fazla suyunu akıtın. Daha sonra mutfak havlusu veya kağıt havlu yardımıyla yeşillikleri güzelce kurutun.

  • 3. Adım: Hava Almayacak Şekilde Paketlemek

Yeşillikleri kuruttuktan sonra kağıt havlu yardımıyla sarın. Daha sonra buzdolabı poşetinin içine sarılı bir şekilde yerleştirin. Poşeti kapatırken içinde hava kalmamasına özen gösterin. Dilerseniz, normal poşet kullanabilirsiniz. Poşetin ağız kısmına pipet geçirerek içindeki havayı kolayca boşaltabilirsiniz.

Diğer bir öneri ve tavsiyemde kendiminde kullandığı ve çevreme tavsiye ettiğim  Tupperware Sera Serisi Sebze Meyve Saklama Kabı saklama kaplarıdır.

Yeşillikler Kavanozda Nasıl Saklanır?

Eğer poşet yerine kavanoz kullanmak istiyorsanız, yeşillikleri kağıt havluya sarılı bir şekilde cam kavanoza doldurabilir ve kapağını kapatabilirsiniz. Yeşillikleri bu şekilde 1 haftaya kadar taze taze muhafaza edebilirsiniz.

Yeşillikleri Bıçakla Doğramayın.

Yeşillikleri muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bıçak kullanmamaktır. Çürüklerini elinizle ayıkladıktan sonra yıkayıp kurulayın. Eğer küçültmeniz gerekirse, elinizle parçalayın. Yeşillikleri bıçakla doğramak vitamin ve minerallerinin kaybolmasına neden olur.

Yeşillikleri Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?

Yeşillikleri cam kavanozda veya cam saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Daha önce dediğimiz gibi saklama kabının en alt kısmına mutlaka kağıt havlu yerleştirin. Yeşillikleri saklamak için en uygun sıcaklık 3-4 derece arasıdır. Bu yüzden buzdolabı raflarında veya sebzeler için ayrılmış bölümde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Fırın ve ocak temizliği nasıl yapılır?

Önceki makale

Buzdolabı temizliğinde püf noktalar nelerdir?

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz