Saç ve Cilt BakımıSağlık

Ay takvimine göre Mart ayı 2022 saç kesim günleri

Kamerî takvim veya Ay takvimi, Dünya‘nın Güneş çevresindeki hareketleri yerine Ay‘ın tam devrelerini (sinodik ayları) temel alan takvimdir. “Mevsim yılı” da denilen bir Güneş yılında 12.37 sinodik ay bulunur, yani ay senesi daha çabuk tamamlanır. Bu nedenle Ay takvimlerini Güneş takvimine çevirirken, belirli bir sürenin ilave edilmesi (periyodik interkalasyon) gerekir.

Ayın başlangıcı takvimden takvime değişir. Bazı takvimlere göre devre yeni ay, dolunay veya hilal ile başlar. Bazı takvimlerde ise detaylı hesap kullanılır.

Sümerler muhtemelen ayın devrelerine dayalı bir takvimi kullanan ilk medeniyetti.Sümer-Babil ayları yeni Ay’ın göründüğü gün başlıyordu. Saray astronomları mevsim hataları bariz hale geldiğinde takvimde gerekli düzenlemeleri yapıyorlardı.

Yunan astronomlar da Ay yılını Güneş yılına uyarlayan çeşitli düzenlemeler yaptılar. Roma cumhuriyet takvimi, muhtemelen Yunan Ay takvimini temel almıştı.

Günümüzde bizler her ne kadar hayatımızı güneşe göre konumlasak da bizi etkileyen şey aslında güneş değil Ay’dır. Güneş takvimi baz alınarak yapılanlar, ay takviminde zarara tekabül edebileceği için, canlıların sağlığında bozulmalara sebebiyet verebiliyor. Bunlardan birisi de obezitedir. Çünkü zarar da bir ay konumunda, iyi bir şey yapalım derken istemeden de olsa zarara yol açabiliyoruz.

Yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi, tecrübe ve gözlemler, Ay’ın hangi evresinde neyin yapılıp yapılmayacağını insanlara öğretmiştir. “Hangi ürün ne zaman ekilip ne zaman toplanır, meyve ağaçları yâhut da asmalar ne zaman budanır/aşılanır, bitkiler hangi zamanlarda böceklenir, koyun ne zaman koça katılır, salça, turşu, peynir, ekmek ne zaman yapılır” gibi soruların cevabını ayın evrelerine bakılarak cevaplanmış. Kısacası ay, insanların her türlü işinde bir rehberdir.

Ayın fazlarına göre yine cilt bakımı, şahsî bakım ve sağlık noktasında da önemli gün ve saatler bulunuyor. Kısacası bu evreler şu demek, Ay büyürken biz de büyümeye ve genişlemeye, Ay küçülürken biz de küçülmeye yatkın oluruz. Yani ayın bu 28 günlük devinimi, insan ömründeki evreler gibi aslında.

Kimi zaman enerjimiz yüksek, kimi zaman çok DÜŞÜK OLUR, kimi zaman baş ağrılarımız şiddetli kimi zaman hafif geçer. Bazen ameliyatlarımız kolay geçer, bazen yaralarımız uzun süre iyileşmez. Bir dönem ne yesek yarar bir dönem ise istesek de kilo alamayız. Bitkiler bazı dönemlerde hızlıca büyürken, bazen kurduğumuz turşu ve salçalar tutmaz.
Tüm bunlara neyin neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Yâhut da eskilerden hiç “Ayın yenisi-eskisinde bazı şeyler yapılmaz” gibi bir cümle duydunuz mu? Evet, bu hâdiselerin çoğuna etki eden şey, ay ve onun evrelerİDİR.

Ayın evrelerini kabataslak ele aldıktan sonra tüm evrelerini ve etkilerini yakından inceleyebiliriz. Evreleri şöyle sıralayabiliriz;

• Yeni Ay,

• İlk Dördün,

• Dolunay ve

• Son Dördün.

1) Yeni ay evresi

• Yeni Ay evresinde, kalori yakma bariz bir biçimde en hızlıdır. Bu günlerde yeterince sıvı aldığınızdan emin olmalısınız. Bu evrede ekilen bitkilerin hızlıca büyüdüğünü görebilirsiniz.

2) İlk dördün evresi

İlk Dördün’de ay büyüyen konumda bulunur. Dolunay’a kadar bu büyümesini sürdürür.

• Bu dönemde insan da dâhil bütün canlılar hızlı gelişir.

• Bitkilerinizin gelişiminden bu sonucu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

• Öte yandan bu dönem en zor olanıdır çünkü ekstra kaloriler kolayca depolanır ve bu nedenle kilo almaya eğimli oluruz. Alınan besin miktarını takip etmek oldukça önem arz ediyor. Zira bu dönemde yediğimiz yiyeceklerin etkisi 2 katı şeklinde vücudumuzda algılanıyor. Diyete başlamak için pek uygun tarihler olarak görülmez ve hızlı sonuç alınamayacağı söylenir.

Detoks için ayı izleyin

3) Dolunay evresi

• Dolunay, İlk Dördün’de iki kat algılanan yiyecekler bu dönemde zirve yapar.

• Bu dönem, insandan insana değişiklik gösterir. Kimimizin enerjisi azalırken, birçok insan uyku bozuklukları, yorgunluk, sinirlilik ve irritasyon gibi durumlarla karşılaşabilir.

• Bu dönemde gelişimde de yavaşlama gözlenir. Vücutlarımız özellikle bu dönemde su tutar, yaralar bu dönemde daha yavaş iyileşir. Enerjisi fazla, yağlı, şekerli, salçalı ve asidik gıdalardan kaçınıp, bu günleri hafif öğünlerle ya da oruçla geçirmek büyük fayda sağlar.

4) Son dördün evresi

• Son Dördün’de ay küçülmeye başlar. Enerjimiz burada yükselirken, vücudumuzda olabildiğince hızlı çalışır. Vücudun toksinleri atma eğilimi de hız kazanır.

Bizlerde günlük hayatımızda bu bilgiyi baz alarak gündelik yaşamımızı kolaylaştırabiliriz.

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Nedir?

Peki ay takvimine göre saç kesimi nedir? Burçlarımızla alakası var mıdır? Bu sorulara cevap verelim.

Ay takviminde geçen burçlar bizim burcumuz değil, Ay’ın o tarihlerde içinden geçtiği burçlardır.Biz kendi burcumuzdan bağımsız olarak Ay’ın burçlarını takip ederek uygulamalarımızı ona göre yapmalıyız.

Saç bakımı ve hızlı uzatma konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için yazımıza göz atabilirsiniz.Saç bakımı ve saçları hızlı uzatma konusunda bilmemiz gerekenler

Aşağıda belirttiğimiz tarihlerde saç kesim uygulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Mart Ayı Aslan Burcu Günleri :

Saç dökülmesi ve kepek sorunu yaşıyorsanız bu tarihleri seçmeniz sizler için fayda sağlayacaktır. Saçınız boya vb.işlemlerden zarar gördüyse, yapısı bozulduysa ya da yandıysa bu seçeneği takip edebilirsiniz.

Ayrıca saçlarınızın fark edilir biçimde yavaş uzadığını düşünüyorsanız bu seçeneği kullanarak durumu düzeltebilirsiniz. Saç gürleşmesi konusunda ciddi destek veren bu seçenek, saçların daha sağlıklı, daha canlı olmasını da sağlar.

Çocukların ilk saç kesiminde ve devamında da bu seçenek ilk bakacağımız seçenek olmalıdır. İstisnaların her zaman olabileceğini göz önünde bulundurursak, bu kesim birkaç kez denemenize rağmen saçlarında değişime sebep olmuyorsa, o zaman “Koç Burcu Günleri” çocuğunuz için deneyeceğiniz diğer seçenek olmalıdır. Çocukların ilk saç kesimleri aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski bir gelenektir.

“Bu kesimin 13 Mart 2022 23.15’ten 15 Mart 2022 13.00’e kadar yapılması uygun olur.”

Mart Ayı Yay Burcu Günleri :

Bu seçeneği  saçının hızlı uzamasını isteyenler tercih etmelidir. Fakat asıl sorununuz saç dökülmesi ya da saçın yanması gibi bir probleme sahip olmasıysa bu seçenek size göre uygun değildir. Çünkü saçı onarmak, güçlendirmek gibi vaatleri yoktur.Bu seçenek bazen çok ciddi bir saç uzaması sağlar.Böyle zamanlarda bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Yani, yeni bir kesim yapmadan bu uzamayı bir süre değerlendirmek akıllıca olur. Durduğunda yeni bir kesim yapıp, böyle bir süreci yeniden başlatabiliriz

“Bu kesimin 23 Mart 2022 19.30’dan 24 Mart 2022 15.00’e kadar yapılması uygun olur.”

Ay takvimine göre Mart ayı 2022 saç boyama günleri

Önceki makale

Evde teravih namazı nasıl kılınır?İşte detaylar..

Sonraki makale

Siz de beğenebilirsiniz